Algemene Arbo veiligheidsregels en voorschriften

Bedrijfsregels en veiligheidsinstructies behoren binnen het kader van de Arbo-wet altijd opgevolgd te worden. Het is de verantwoordelijkheid van iedere werknemer zichzelf te gedragen op verantwoordelijke wijze en zichzelf en zijn collega’s, te behoeden voor ongevallen.

Huisregels: Naast deze algemene regels hebben bedrijven een eigen werkinstructie voor (nieuwe) medewerkers. Informeer hiernaar, zodat u goed op de hoogte bent van hetgeen er van u verwacht wordt en wat er wel/niet is toegestaan voor u als medewerker van het desbetreffende bedrijf. Vraag tevens om de voorschriften in geval van brand en andere calamiteiten zodat u op alles voorbereidt bent.

Brand/Ongevallen: In geval van brand/persoonlijke ongevallen zorg dat u kalm blijft en niet in paniek raakt. Zo bent u het beste instaat om de juiste dingen te doen. Waarschuw de desbetreffende leidinggevende, de bedrijfshulpverlener en/of de benodigde hulpinstantie (brandweer, politie, ambulance). Verleen de hulp die noodzakelijk is conform het veiligheidsplan en in ieder geval als goed werknemer, collega en als mens.

Alcohol/verdovende middelen/drugs: alcohol, verdovende middelen (bijv. medicijnen) en drugs zorgen ervoor dat u minder alert bent. De kans op onveilige situaties en ongelukken wordt groter en u kunt minder adequaat op bijzondere omstandigheden reageren. Het gebruik ervan op de werkplek en/of daarbuiten, tijdens of voor aanvang van de werkzaamheden (zodat u nog onder invloed van deze middelen werkzaamheden gaat verrichten) is niet toegestaan.

Dragen en tillen: zorg dat u tilt met rechte rug. Ga goed door uw knieën tijdens tillen/bukken en til vanuit de benen. Zorg dat u uw rug recht houdt bij het dragen. Gezondheidsklachten ontstaan vaak a.g.v. een verkeerde draag/til techniek.

Kleding: Zorg dat u de juiste kleding voor uw werkzaamheden draagt. Dit in verband met de kledingsvoorschriften van het bedrijf als wel ter voorkoming van eventuele schade aan eigen kleding.

Schoeisel: Zorg voor goede schoenen. Vaak staat of loopt u veel en lang. Rugklachten en vermoeidheid worden vaak veroorzaakt door slecht schoeisel. Let er op dat u niet met te hoge hakken werkt, en dat uw schoenen goed ademen en voldoende steun geven. Een goede antislipzool kan ongelukken m.b.t. uitglijden voorkomen.

Geluid: Wanneer u in een omgeving werkt waar geluid (bijv. muziek) een hoog aantal decibellen bereikt, dan raden wij u aan om uzelf hiertegen te beschermen. Er zijn tegenwoordig oordopjes die u goed beschermen tegen geluidshinder maar u niet belemmeren tijdens u werkzaamheden.

Ogen: Indien u werkzaamheden verricht waarbij een risico bestaat dat u splinters, vloeistoffen of wat dan ook in uw ogen kunt krijgen, draag dan altijd een beschermende bril.

Keer hier weer terug naar het inschrijfformulier

Vakmanschap en service in flexibele arbeid

Zoekt u tijdelijk vakpersoneel en heeft u zelf geen geschikte kandidaat? Of wilt u uw eigen schilders door ons laten verlonen en de administratie hiervan bij ons onderbrengen?

Twente Schildersdiensten Meld u dan aan bij Twente Schildersdiensten. Wij voorzien in flexibele arbeidsbemiddeling en administratieve service voor de gehele schildersbranche. Wij verzorgen zowel uitzending en payrolling van tijdelijke krachten als verloning van uw eigen vaste personeel.

Wat doet Twente Schildersdiensten?

Wij verbinden werknemer en werkgever op een betrouwbare manier. Twente Schildersdiensten neemt zorg uit handen.

Over Twente Schildersdiensten

Twente Schildersdiensten voorziet in flexibele arbeidsbemiddeling en administratieve service voor de gehele schildersbranche. Wij verzorgen zowel uitzending en payrolling van tijdelijke krachten als verloning van uw eigen vaste personeel.SBB | Twente SchildersdienstenSBB | Twente Schildersdiensten

Algemene voorwaarden

Verklaring betalingsgedrag omzetbelasting, loonheffing

Sitemap

Contact

0548-613226

Grotestraat 268
7441 GT Nijverdal
info@twenteschildersdiensten.nl

Staat jouw vacature er niet tussen? Meld je aan

Facebook Twente Schilderdiensten B.V. Linkedin Twente Schildersdiensten B.V. Twitter Twente Schilderdiensten B.V.

telefoon 0548-613226

Twente Schilderdiensten
schaduw